
|
Kamu Müteahhitlerine İyi Haber![]()
Gazetelerde yer alan habere göre, “Geçen yıl ağustos ayında döviz kurunun aşırı yükselmesi, başta demir ve çelik olmak üzere girdi fiyatlarının artmasıyla, kamudan ihaleyle iş alan müteahhitlerin zor durumda kalması üzerine, yılbaşında kamu müteahhitlerine yönelik devam eden sözleşmelerini cezaya düşmeden tasfiye etme ya da başka bir firmaya devretme hakkı getiren yasa çıkarılmıştı. Ancak, yoğun başvuru ve şikâyetlerin, müteahhitlerden gelen yoğun tasfiye başvurularının önemli bir bölümünün reddedilmesi üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı 23 Temmuz 2019 tarihinde yayımladığı yeni bir kararla, başvuruları reddedilen müteahhitlere sözleşmeleri başka müteahhitlere devretme ya da mevcut sözleşmelerindeki sürelerin uzatılması için yeni bir başvuruda bulunma hakkı getirdi. Karara göre, tasfiye talebi reddedilen müteahhitler, halen devam eden sözleşmeleri için yeniden tasfiye talebinde bulunamayacak ancak devir ya da süre uzatımı isteyebilecek.” Kamu müteahhitlerini rahatlatacak bu gelişmenin ve beraberinde konut kredilerinde faizlerin düşmesinin, inşaat sektörümüzün sıkıntılarını aşmasında ve sektörün yeniden canlanmasında etkili olmasını temenni ediyorum.
Mayıs Ayında İhracat Rekoru Kırıldı Aerogel yalıtım malzemelerini Türkiye pazarına sunan AMA Türkiye firmasının ülke direktörü Nihat Okan Ertem bu sayımızın röportaj konuğu oldu. Firma ve nano teknoloji ile üretilen Aerogel Yalıtım Ürünleri hakkında merak ettiklerinizi röportajımızda bulabilirsiniz. Okurlarımızın Kurban Bayramını tebrik eder, esenlik içinde ve sevdikleriyle birlikte nice bayramlara kavuşmalarını temenni ederim.
En derin saygılarımla, İlginizi çekebilir... Yalıtım Sektöründe İhracatın Liderleri...İklimlendirme Sanayi İhracatçılar Birliği İSİB, her yıl geleneksel olarak düzenlediği organizasyonla, ihracatçı firmaların başarılarını onurlandırıyor... TS 825:2024 Binalarda Isı Yalıtımı Kuralları Standardı RevizyonuTS 825:2008 standardı 01 Nisan 2025 tarihine kadar uyulması zorunlu standarttı.... Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2025, Törenle Takdim EdildiÖdüller bu yıl 20. kez sahiplerini buldu. Yalıtım sektöründe gelenekselleşen organizasyonumuz Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri, MAKİNA HANGAR-Kartal ye... |
|||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.