İçeriğe geç
Yalıtım Dergisi

Kategoriler

Dergi

Abonelik

BTM "Yeni Nesil Bahçe Çatılar" Semineri 5 Ekim'de YEM'de Düzenlenecek

114. Sayı (Eylül 2013)

BTM & Optigreen işbirliğinde 5 Ekim 2013 Cumartesi günü Yapı Endüstri Merkezi etkinlik alanında İstanbul Peyzaj Mimarları Odası’nın da desteklediği bir etkinlik düzenlenecek.  Etkinlikte BTM, Türkiye’de bir ilke imza atarak Avrupa standartlarında almış olduğu TS EN 13948 sertifikasının tanıtımını yaparak, bu belgeyi almaya hak kazanan BTM Botanik PE4 ürünün kullanım avantajlarını sunacak. Alman yeşil çatı uzmanı Optigreen firması ise ekonomik çatı çözümleri dışında yüksek ve değişken eğimli çatı çözümlerini, bahçe çatılara inovasyon katkılarını, Avrupa’daki uygulama örnekleriyle anlatacak.
BTM Botanik CE Belgesi Aldı
BTM, Türkiye ve Avrupa standartlarında tanımlanan TS EN 13948 “Su yalıtımı-Esnek levhalar-Çatılarda su yalıtımında kullanılan bitüm, plastik ve lastik levhalar-Bitki köklerinin nüfuz etmesine direncin tayini” standardına uygunluk belgesi aldı. Sektörde genelde FLL adıyla bilinen test, özel konteynırların içerisine uygulanan BTM Elastobit PE 4 Botanik ürünlerin belirli nem, sıcaklık, toprak özellikleriyle birlikte Pyracantha coccinea (ateş dikeni) denilen kökleri oldukça kuvvetli bir kök bitkisine maruz kalmasıyla yapıldı. Test şartları bitkinin tamamen kuvvetli bir şekilde büyüyebilmesi amacıyla oluşturuldu. Test şartlarında 2 senenin sonunda köklerin PE 4 Botanik ürününe nüfuz etmediği, örtüyü delmediği görüldü. 
BTM Elastobit PE4 Botanik SBS katkılı elastomer bitümlü örtü, Almanya’da onaylanmış kuruluş olan Weihenstephan-Triesdorf Üniversitesi’nde iki yıl süren bu testler sonucunda TS EN 13948 standardına uygunluk belgesi alarak CE işaretini kullanmaya hak kazandı.

İlginizi çekebilir

Tümü
Reklam
SILENT WORLDFLOKSER KİMYARAVAGO BUILDING SOLUTIONSBTM POLPAN
Reklam
BAUMIT

Advertorial

Tümü: Advertorıal