
2026 Yılı Ödülleri Sahiplerine Törenle Takdim Edildi
2025 Sektör değerlendirmesi ve 2026'dan beklentiler
|
Sultanbeyli bir İlke İmza Attı: "Yalıtım Pazarı"![]()
Sultanbeyli Belediyesi, 23 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında bir ilke imza atarak "Yalıtım Pazarı" açtı. Isı yalıtımında öncü markaların, kredi sağlayan bankaların ve İGDAŞ'ın katıldığı Yalıtım Pazarı halk tarafından oldukça ilgi gördü. Isı yalıtımı ve cephe düzenlemesi konusunda ciddi çalışmalar yapan Sultanbeyli Belediyesi bu kapsamda bir süre önce Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesinde Kentsel Tasarım ve Projeler Şefliğini kurmuştu. Başta TEM otoyoluna cephesi olan yapılar olmak üzere Sultanbeyli'nin birçok mahallesinde, binalara çeşitli tasarımlar ve öneriler getirerek, ısı yalıtımı ve cephe rehabilitasyonu yaptırmak için çalışmalar başlatan Sultanbeyli Belediyesi, ilk defa düzenlenen Yalıtım Pazarı'nın da her yıl kurulmasını hedefliyor. Gelişmelerle ilgili bilgi aldığımız Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Yalıtım Pazarı'na ilginin yoğun olduğunu söylüyor ve şu bilgileri veriyor: "Bastırdığımız broşürler yalıtım pazarı açıldıktan birkaç gün sonra bitti. Yenilerini bastırdık. Firmalar da aynı şekilde böyle bir çalışmadan oldukça memnun. Bu seferberlikle birkaç yıl içinde vatandaşlarımızın hemen hepsi ısı yalıtımı yaptırarak, bina cephelerini yenileyecek. Gelen tepkilerden bu anlaşılabiliyor. Bütün mahallerimizde binaların dış cephelerinde yapılmakta olan yalıtım çalışmaları artarak devam ediyor. Bilgilendirme ve teşvik amacıyla yürüttüğümüz faaliyetler ve açılışını yaptığımız Yalıtım Pazarı?nın sonunda cephe düzenlemeleri daha da artacak." "Vatandaşlara yalıtımlı binaların, yalıtımsız olanlara kıyasla yüzde 30-80 arasında daha az yakıt tükettiğini, dış cephe yalıtımlı binaların kira ve satış gelirlerinin çok daha yüksek olacağını, yalıtım yapılması halinde rutubetin azalacağını ve kişisel tasarrufun yanında ülke ekonomisine de katkı sağlanacağını açıklıyoruz. Vatandaşlarımıza bu amaçla gönderdiğimiz, cephe düzenlemesine ilişkin bilgi föylerinde ve dağıttığımız broşürlerde tüm bu bilgileri veriyoruz..." Yalıtım Pazarı'nın her yıl kurulmasını hedefliyoruz!.. "Belediye olarak yalıtım konusunda başka projelerimiz de olacak. Şu an var olan çalışmalarımızın yanında vatandaşlarımızı cephe yalıtımına teşvik etmek ve bilgilendirmek amacıyla çalışmalarımız devam edecek. Yalıtım pazarının rutin olarak her yıl kurulmasını hedefliyoruz. Birinci etabı tamamlanan cephe yenileme çalışmaları da etap etap sürecek..."
İlginizi çekebilir... Türkiye İMSAD'ın Yeni Dönem Başkanı Murat Savcı OlduTürkiye İMSAD'ın 39. Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda, yeni yönetim belirlendi. Türkiye İMSAD'ın yeni döneminin ilk Yönetim Kurulu toplantı... Depremlerde Yıkılmayacak Binalar için Doğru Yalıtım ŞartToplum genelinde farkındalık yaratmak ve deprem bilinci oluşturmak için her yıl 1-7 Mart haftası 'Deprem Haftası' olarak anılıyor.... Ravago Grubu'nun EPS, XPS ve Taş Yünü Çözümleriyle Geleceğin Yapıları GüvendeRavago EPS ve Mineral Yün İş Birim Direktörü Özge Müçek, TS 825'in sektörde performans odaklı dönüşümü hızlandırdığını söylüyor.... |
|||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.