Kaptanlar Fırtınada Gemiyi Yüzdürmek İçin Ne Yapmalı?
Türkiye Ä°MSAD’ın düzenlediÄŸi ‘2021’i Kapatırken Sektörü Neler Bekliyor?’ baÅŸlıklı, 47. Türkiye Ä°MSAD Gündem BuluÅŸması’nı izledim. Açılışını, Türkiye Ä°MSAD Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Tayfun KüçükoÄŸlu, moderatörlüÄŸünü Türkiye Ä°MSAD Yönetim Kurulu BaÅŸkan Vekili Ferdi ErdoÄŸan’ın yaptığı toplantının konuÅŸmacısı Türkiye Ä°MSAD Ekonomi Danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel’di. Ä°nÅŸaat malzemeleri sanayimiz için analiz ve öngörülerin paylaşıldığı toplantıda Ferdi ErdoÄŸan, 2022’de ‘kaynaklar’, ‘riskler’ ve ‘rekabet’ unsurlarının özellikle dikkate alınması gerektiÄŸinin altını çizdi ve sektördeki ÅŸirket yöneticilerine ÅŸöyle seslendi; “Kaptanlar, sadece kaynaklara odaklanırsanız gemi kızakta demektir. O geminin kaptanlığını zaten bırakırsınız ya da bıraktırırlar. Sadece risklere odaklanır, ‘ben her ÅŸeyi buna göre yaparım’ derseniz, bu durum ‘ya istiklal ya ölüm’ demektir. Rekabete odaklanır ve rekabette bütün gücünüzü kullanırsanız ancak barut bitene kadar cephedesinizdir. Ama bu üçünü bir arada harman edip yöneten kaptanlar 2022’yi baÅŸarıyla tamamlar. Ä°yi tahmin eder, çevik davranır, fırsatları deÄŸerlendirir ve tehditlere karşı tedbir alırsanız gemilerinizi her türlü fırtınada yüzdürürsünüz.” BÄ°TÜDER, CEPHEDER, ÇATIDER, EPSDER, Ä°ZODER, PANELDER’in pandemi koÅŸulları altında sektör adına zorlu geçen 2021 yılı deÄŸerlendirmelerini ve önümüzdeki yıl için öngörülerini Dosya sayfalarımızda yayımlıyoruz. Okumanızı öneririm. Yatırımlarına ara vermeyen ODE Yalıtım’ın Pazarlama Direktörü Ozan Turan, EskiÅŸehir yatırımının öne çıkan yönleri, Greentech Ar-Ge oluÅŸumu, araÅŸtırma projeleri ve katma deÄŸerli ürün geliÅŸtirme mottoları baÅŸlıklarında görüÅŸlerini okurlarımız için paylaÅŸtı. Ä°lgiyle okunacağını umuyoruz. Megaron Çatı Teknolojileri’nden Yüksek Ä°nÅŸaat Mühendisi Mert Bıçakcı “Çatıların Teknik Kriterlerle DeÄŸerlendirilmesi”, Azur Yalıtım San. Tic A.Åž. Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Okan Murat ErenoÄŸlu “Teknik Yalıtım Neden BaÅŸarısız Olur? En Çok Karşılaşılan 5 Sorun” baÅŸlıklı teknik yazılarıyla içeriÄŸimizi zenginleÅŸtirdi. Katkıları için teÅŸekkür ederim.
Türk sanayicisi küresel bir oyuncudur, zorlukları aÅŸacağımıza inanıyorum. Ä°lginizi çekebilir... Yalıtım Sektöründe Ödül Heyecanı BaÅŸlıyor1996 yılında dergimizi Yapı Fuarında duyurmuÅŸtuk. 1997 yılı Ä°stanbul'da Ä°BB tarafından Yalıtım Yılı ilan edilmiÅŸti.... 17 AÄŸustos'un 25. Yılı, Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi ve YALITIMIN ÖNEMİÖnce ozon delindi. Küresel ısınma filan derken iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi tüm dünyada aşırı sıcaklar, orman yangınları ve kuraklıkla kendisini kabul ettirdi.... Nisan Ayına Yapı Fuarı ve Ödül Seremonileri Damga VurduDergimizin bir yıl aradan sonra yeniden ve yeni bir yaklaşımla organize ettiÄŸi 2024 Yalıtım Sektörü BaÅŸarı Ödülleri'ni Yapı Ä°stanbul fuarında 17 N... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Åž. | Sektörel Yayıncılar DerneÄŸi üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.