BAU 2017

BAU 2017

14 Åžubat 2017 | HABERLER
155. Sayı (Åžubat 2017)

1. Bölüm Yapı malzemeleri sektörünün dünyadaki en büyük buluşma noktası olan BAU Fuarı, bu yıl da Münih'te 250 binden fazla profesyonel tarafından ziyaret edildi. 17 ana salonda binlerce yeni ürün ve sistemin sergilendiği fuarla ilgili izlenimlerimizi iki bölüm halinde sizlerle paylaşacağız. Türkiye'den hem katılımcı hem ziyaretçi olarak yoğun bir ilginin olduğu BAU 2017'de en dikkat çekici şey ise yalıtımdan döşemeye, cepheden strüktüre kadar yapının her aşamasında ahşaba gösterilen ilgi ve her geçen gün kendinden beklentilerin arttığı cephe sistemlerinde gerçekleştirilen inovasyonlardı.

“Küreselleşme”, “kentleşme”, “nüfus artışı”, “göç ve demografik değişimler”, “doğal kaynakların azalması”, “geri dönüşüm”, “dijitalizasyon”, “akıllı bina”, “düşük maliyet” “esnek planlı inşa”, “enerji verimliliği”, “yasal zorunlulukların artması”... Tüm bunlar son yıllarda yapı sektörünü değiştiren kavramlardan bir kaçı... Bina yapımının kompleks bir hal aldığı ve yapılardan beklentilerin yükseldiği, farklılaştığı bir dönem yaşıyoruz. Yapı malzemeleri sektörü de sözkonusu beklentileri, geliştirdiği yeni malzeme ve teknolojilerle karşılamaya çalışıyor. Dünyada bu teknolojilerin sergilendiği, tanıtıldığı, dönüşümün gözler önüne serildiği en önemli etkinlik ise iki yılda bir düzenlenen BAU Fuarı oluyor... 

16-21 Ocak tarihleri arasında Münih’te düzenlenen BAU 2017, yine her zamanki gibi yapı malzemeleri sektörünün uluslararası anlamda en önemli buluşma noktalarından birisi oldu. Sektördeki son teknoloji ve sistemlerin sergilendiği fuar 183 bin metrekarelik alanda organize edildi. 45 ülkeden 2120 katılımcı firma ve kurumun yer aldığı BAU 2017’yi, 80 bini Almanya dışından olmak üzere 250 binden fazla profesyonel ziyaret etti. Almanya dışından katılan kişilerin sayısı, BAU tarihinde de bir rekor olarak görülüyor. Fuarı yetmiş bine yakın mimar ve tasarımcının ziyareti de BAU için kendi alanında bir rekordu.

Her metrekaresi dolu ve devasa büyüklükte 17 ana salon ve fuayeleriyle, yapı endüstrisindeki tüm mevcut ve inovatif çalışmaların birarada sergilendiği BAU’ya Türkiye’den de hem katılımcı hem ziyaretçi anlamında ilgi büyüktü. Avrupa Birliği dışında en fazla ziyaretçinin olduğu Türkiye, onlarca katılımcı firmayla da fuara etki eden önemli ülkelerden birisi oldu. Fuarda Türkiye’den standalarıyla İTO, Türk Yapı Malzemeleri Komitesi, Yapı Turkeybuild Fuarı, Marble Fuarı ve İZFAŞ gibi kuruluşların yanında AKG Gazbeton,  Aspen, Asteknik Mühendislik, Modelpan, INTEGRA Aspen Yapı ve Zemin, Stenkim, Armada Yalıtım, Gentaş, Styronit, Net Yapı, Ondumit, Standart İzolasyon, Işıklar, Mare, Nevra Yapı, Regal Alüminyum, Sareks, Teknorm Plastik, Ankara Teknik Yapı, Arsan Kauçuk  Beta Kimya, FYT Mühendislik, Han Zemin Yapı Market, Deniz Yalıtım, BVT Zemin Kaplama, Akkim, Fixa Yapı Kimyasalları, Amanos Building Systems, Kasso Mühendislik, Vefa Prefabrike, Argesan Kalıp Sanayi, Sanpark, Alaz Ahşap Teknolojileri, Novawood, UCM Kompozit Yapı Malzemeleri, BTM, SEL Dış Ticaret, Fabrikart Membrane, Saray Alüminyum, Sistem Metal Yapı, Ada Cam Sanayi-Armassglass, BTS Alüminyum, Libart, Eryapı Metal ve Kale Kilit firmaları katıldı. 

Sergilenen ürünler ve etkileyici stantlarıyla göz dolduran BAU 2017, etkinlikleriyle de dikkat çekti. Özellikle C2, A4 ve BO hollerinin ortasında organize edilen forumlar çok sayıda ziyaretçi tarafından takip edildi. Sektördeki uygulama ve planlamada dijitalizasyon, modüler seri üretim, akıllı yapı teknolojileri ve restorasyonda yeni çözümler gibi güncel teknoloji ve yaklaşımların tartışıldığı forumlar, mimar, araştırmacı ve uzmanların ilgi odağı oldu. Katılımcı firmalar ve fuarın partnerleri olan Fraunhofer Enstitüsü, DGNB, ift Rosenheim gibi kurumların fuarın ana temaları olan akıllı cepheler, dijital planlama ve gelecek yapı teknolojileri üzerine sunumları da oldukça dikkat çekiciydi. Fuarda DOCU Group’un işbirliğiyle mimar, mühendis ve planlamacılara yönelik yaklaşık iki buçuk saat süren, özel ürünlere yönelik turlar da düzenlendi.

Birçok ödül törenine ev sahipliği yapan BAU fuarlarının alameti farikalarından birisi olan “The Long Night of Architecture” etkinliği ise bu yıl da en çok ilgi çeken etkinliklerden birisi oldu. 20 Ocak akşamı otuz beşi bini aşkın ziyaretçi Münih’in 70 önemli ve ilgi çekici yapısını gezme fırsatı buldu.

BTM de BAU’daydı
BTM, BAU 2017’de sentetik membran grubundan taşıyıcılı TPO ve PVC örtüler ile BTMSEAL yeni nesil yapı kimyasalları ürünleriyle yer aldı. Ayrıca geliştirme aşaması tamamlanan oluklu, bitümlü çatı kaplama levhası Corrubit, dış ortam koşullarına daha dayanıklı yapısı, daha canlı ve albenili yeni yüzey şekli ile fuar boyunca katılımcıların beğenisine sunuldu. BTM Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Ürkmez, BAU gibi önemli etkinliklerde daha çok varlık göstererek, zengin ürün yelpazesiyle ve yalıtım teknolojilerine yenilikçi yaklaşımıyla BTM’nin dış pazarlardaki konumunu daha da güçlendirmeyi, ülkemizin marka değerini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Ürkmez ayrıca, BTM’nin yalıtım sektöründe hem yerel hem de uluslararası standartlara uygun, global kalitede üretim ve hizmet sağlayan bir firma olarak yabancı ülkelerde de algısının yerleştiğini, BTM standına gösterilen yoğun ilgi ve alakadan bu sonuca vardığını belirtti. BTM standının fuar boyunca Avrupa’nın hemen her ülkesinden ziyaretçi ağırladığını söyleyen Ürkmez, “BTM ekibi olarak gördük ki kaliteli ürün, kaliteli hizmet her zaman ve her koşulda firmaya artı bir değer olarak geri dönüyor” dedi.

Saray Alüminyum Ürünlerini Almanya’da Sergilendi
Saray Alüminyum fuarda kompozit panelden alüminyum kapı pencere sistemlerine varan kadar zengin ürün portföyünü sergiledi. Türkiye’de üretimi ilk kez Saray Alüminyum tarafından gerçekleştirilen ve ihraç edilen A2 Yangın Sınıfı alüminyum kompozit paneller, B1 ve NANO yüzey kalitesine sahip alüminyum kompozit paneller gibi sektör için oldukça önemli malzemeler Saray Alüminyum standında yer aldı. Saray Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Murat Saraylı, “Ülkenin önemli bir ithalat kalemi olan A2 Yanmazlık Sınıfı Kompozit paneli yerli üretimle tersine çevirdik ve üretimimizin yüzde 50’sini yurtdışına ihraç ediyoruz. BAU 2017 Yapı ve İnşaat Fuarı’nda da İspanya’dan Güney Afrika’ya 55 ülkeye ihraç ettiğimiz ürünlerimizi sergiledik. Yeni teknolojilerin takibi ve yeni ürünlerin sektörle buluşturulması misyonumuzla, yapı ve inşaat fuarlarına katılımı sektörümüzün gelişimi için oldukça önemli buluyor ve fuarları yakından takip ediyoruz. Yurtiçi ve yurtdışındaki sektörümüzle alakalı hemen hemen tüm fuarlara katılım gösteriyor, Saray ürünlerini sergiliyor ve ilgilileriyle biraraya getiriyoruz” dedi.

BAU’da AKG de Yerini Aldı
AKG Gazbeton İşletmeleri sadece Avrupa’nın değil, dünyanın önde gelen yapı fuarı BAU Münih Fuarı’nda Türkiye’yi temsil eden firmalardan biri oldu. Gördükleri ilgiden ve gerçekleştirdikleri temaslardan son derece memnun olduklarını belirten AKG Gazbeton Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu, bu tarz fuarlar sayesinde önemli yurtdışı bağlantıları sağladıklarını söyledi. Kahyaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “AKG Gazbeton’un Avrupa’daki iş ortaklarımız için ne denli önemli olduğunu, yaptığımız yeni iş bağlantılarıyla tescillemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz bu zor döneme rağmen Türkiye’ye duyulan güvenin devam ettiğini gördük. AKG’nin Avrupa ülkelerindeki distribütörleriyle kurduğu iş ortaklığı zemininin ne denli sağlam olduğunu da bu fuarla birlikte bir kere daha anlamış olduk. Ürettiğimiz gazbetonun kalite açısından ise Avrupa ülkelerinin gerisinde kalmadığını, aldığımız teknik onaylar ve belgelerle daha bile ilerisinde olduğunu teyit ettik. Bugün AKG Gazbeton İşletmeleri Brezilya’ya kadar ihracat gerçekleştiriyor. Tüm AB ülkeleri ile ticari bağlantımız var, ısı yalıtım plağı Minepor ile aldığımız Avrupa Teknik Onay Belgesi bize önemli kapılar açtı, satış ve dağıtım ağımız Avrupa’da da genişledi. 2017 yılında ise Ar-Ge alanında yaptığımız yatırımlarla, pazarın taleplerini karşılayacak yeni atılımlarla, Türkiye ve Avrupa pazarında fark yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

İnsulbar LO: Metal Çerçeveler için Lambda Optimizasyonlu Yalıtım Profili
Ensinger, BAU 2017 Fuarı’nda pencere, kapı ve cepheler için yüksek yalıtımlı yeni bir ısı yalıtım profili tanıttı. Çerçevenin montaj derinliği değişmezken, 0,18 W/m·K gibi bir lambda değeri sayesinde daha iyi bir Uf değeri; ya da Uf değeri değişmezken daha düşük bir montaj derinliği elde edilebiliyor.
Yeni insulbar LO’nun yalnızca 0,18 W/m·K değerindeki termal iletkenliğinin, dolayısıyla artan yalıtım etkisinin anahtarı, pürüzsüz düz bir yüzeye sahipken, gözenekli bir çekirdeğe sahip oluşu. Cam lifi takviyeli polimer bileşiği (PA 66 ve PPE) içinde mikroskobik küçüklükte, kapalı gözenekler bulunuyor. Bu özel yapı Ensinger tarafından patenti alınmış bir yöntem sayesinde mümkün. Bu sayede yalıtım özellikleri iyileştiriliyor, ayrıca yalıtım bariyeri dolu malzemeye göre daha hafif. Şekilleri hassasiyetle seçilen insulbar LO profilleri geleneksel geometriler ile birlikte özel uygulamalar için de mevcut.

Airflex
Ağaç lifinden oluşan püskürtme bir yalıtım malzemesi olan Airflex, en karmaşık parçaları bile ek yeri olmadan yalıtma imkanı veriyor. Ağaç liflerinin sertleşmesi sonucunda 35-38 kg/m3 püskürtme yoğunluğuyla sağlam ve sürekli bir şekilde oturuyor. Ürün hem endüstriyel imalat hem de restorasyon işleri için kullanılabiliyor.

Silflex ve SilfIller
Aktive Aerogel’in piyasaya sunduğu esnek panel Silflex kolayca kesiliyor, haddeleniyor ve değişik geometriler için şekillendiriliyor. Ürün, diğer aerojel panel ürünlerine nazaran daha az parça döküyor. Bu da Silflex’in montajını kolaylaştırıyor. Kullanım alanları: bina yalıtımı, beyaz eşyalar, boru hattı sistemleri ve depo tankları.
Silfiller ise termal yalıtım performansını artırmak için alçıya, sıvaya, çimentoya, boyaya ve kaplamaya katkı maddesi olarak kullanılabiliyor. Ek olarak, Silfiller çift duvarlı kriyojenik tankların doldurulması için de uygun. Granüller halinde mevcut olmasına rağmen öğütücü/küçültücü bir makinede değişik parça boyutlarına getirilebiliyor. Talep edilirse Silfiller toz halinde de teslim edilebiliyor. Silfiller’in kullanım alanları: Termal yalıtım katkısı, çift duvarlı konteynerlerin, tankların ve kapların doldurulması.

Proofire Navy
Akustik+firmasının piyasaya sunduğu hafif lifli yangın koruma plakası Proofire Navy, hem gemi yapımı hem de özel yangın koruma gereklilikleri olan yüksek kalitede yapılar için geliştirilmiş. Cam lifiyle güçlendirilmiş katmanlı bir yapıya sahip ürün, hafif olmasının yanında sudan ve hava şartlarından etkilenmiyor, rengini koruyor. Ayrıca bükülmelere karşı yüksek dayanıklılığa sahip. Kolay işleniyor.

Alsecco’dan Litho Cam Seramik
BAU ziyaretçileri LITHO cam seramiğin yanında LITHO Ceramic ve LITHO Concrete’taki yeni gelişmelere de şahit oldular. Seramik yüzeyiyle LITHO Ceramic özellikle mekanik etkilere karşı son derece dayanıklı ve yüzey deseni olarak 52 farklı tasarım mevcut. Yeni LITHO Concrete da beton yüzeyli bir sistem çözümü. İnce duvarlı, karbon kaplamalı bu dokuma beton, hafifliğiyle ve yüksek yük kapasitesiyle öne çıkıyor. Lif beton kullanımında olanaklı olmayacak bir yüzey işlemesine imkan veriyor.

Austrotherm XPS Premium

Austrotherm’in piyasaya sunduğu XPS Premium’un ısı iletkenlik değeri 0.027 W/mK. Bu değeri ile pazardaki en iyi yalıtım değerine sahip XPS panellerden birisi olan Premium, 40 ila 400 milimetre arasındaki kalınlıklarda üretiliyor. Bu değerle standart köpüklere göre yüzde 23 daha iyi yalıtım sağlıyor. Bunu düz çatı yalıtımı ve yer plakasının altı/üstü gibi dar yerlerde de başarıyor. Enerji verimli evlerin gereklilikleri de bu ürünle kolaylıkla yerine getirilebiliyor.

Baumit Klima Leicht ve Dekor
Baumit Klima Leicht iç mekanda kullanılan verimli, tam madeni bir makine sıvası. Kolayca ve makineyle hızlıca işlemden geçirilebiliyor. 1 milimetrelik tane büyüklüğüyle ince keçeli bir yüzey oluşturuyor. Baumit KlimaDekor ise kolay ve hızlı işlenen ince katmanlı bir sıva. Metalik bir yüzey sıvasının avantajlarını macun şeklinde sunuyor. Beyaz üç farklı tane boyutunda ve Baumit Life-renk programından 150 pastel renk tonunda mevcut.

ZeLa Click / Değişim Kliği

BWM patentiyle üretilen ZeLa Click birçok öncü özelliğe sahip. ZeLa Click cephe braketi ince inşa yöntemi sayesinde yalıtıma mükemmel uyuyor. Kılavuz çubuğunun açık tasarımı enjeksiyon bağlarının kullanımına elverişli. Çeşitli kalınlıklarda yalıtım malzemesinin kullanılmasını mümkün kılan ürün, alüminyumdan veya yüksek kalitede çelikten yapılan kılavuz çubukların kolayca gevşetilmesinin ötesinde alet kullanımıyla hızlı düzeltmelerin de önünü açılıyor. BWM ZeLa Click inanılmaz hızla monte edilebiliyor. Montaj kolaylığı ve merkezi bir yük koyarken az sayıda braket gerekmesi, malzemeden kazandırıyor.

CapaGeo
Ekolojik özelliklere sahip Capatect CapaGeo ürün portföyü, performansta ve işlemede taviz vermeden üst bir kalite sunuyor. Çevre dostu ürünlerin üretiminde petrol bazlı hammaddelerin yerine üretim çerçevesinde yetiştirilebilen hammadde tercih ediliyor. Odağında çevre olan ürünler çoğunlukla kalite eksiklikleriyle bağlantılı olsa da CapaGeo ürün grubu, profesyonelin bildiği ve beklediği, tavizsiz Caparol kalitesiyle kendini karakterize etmiş. IndekoGeo ve CapaTrendGeo yapıştırıcılarının üretimindeki hammaddelerin yüzde 100’ü, yetiştirilebilen hammaddelerle ikame edilmiş.

Conluto Kil Yapı Plakaları
Conluto’nun sunduğu kil kuru yapı plakaları iç mekanların tamamı için uygun. Kil yapı malzemesinin müthiş ısı düzenleyici özellikleriyle kuru yapı konstrüksiyonlarının kolay kullanışlılığını eşsiz bir şekilde birleştiriyorlar. İç duvarların kaplamasında, ahşap malzemelerde, kuru yapı ve çıta konstrüksiyonlarda, ayırma duvarları için, paravanlarda, asma katlarda ve tavan aralarında kullanılabiliyorlar.

dB Comfort
Bu panel maksimum seviyede ses yalıtımı sağlarken aynı zamanda çekici bir görsel tasarıma ve kolay montaj özelliklerine de sahip. Akustik performansın, yangın davranışı ve estetik gibi önemli özelliklerin kombinasyonunun sonucu emsalsiz çok katmanlı bir malzeme. Ürünle akustik düzeltmeler yeni ve mevcut mekanlarda kolaylıkla yapılabiliyor.

DOW Froth Pak Mini
DOW Froth Pak Mini artık yeni CP2 DUO dozaj aletiyle piyasaya sunuluyor. FROTH-PAK iki komponentli, taşınabilir bir kit şeklinde, elektrik gerektirmeyen bir poliüretan sistemi. FROTH-PAK ticari araçlar ve bina yalıtımında kullanılabiliyor. FROTH-PAK tahta, metal, duvar, cam ve plastik gibi çoğu zemin üzerinde iyi yapışma özellikleri gösteriyor. Ürün iki basınçlı kaptan oluşuyor ve uzun hortumlarla patentli INSTA-FLO dozaj tabancasına bağlı.

DOW V PLUS REFORM Teknolojisi
Her geçen gün artan mevzuat gereklilikleri ve üstün yalıtım performansı beklentilerine karşılık olarak DOW da V PLUS REFORM teknolojisini geliştirmiş. Sandviç panellerin yalıtım çekirdeklerini yepyeni bir seviyeye taşıyan V PLUS REFORM teknolojisi ile yalıtım performansı üst seviyelere çıkmış. Buhar ve hava geçirmiyor. Otuz yılın üzerinde bir dayanımı var.

Gum Gum
Edilteco’nun geliştirdiği Gum Gum, önceden karıştırılmış SBR kauçuk granülleri içeren sprey bir darbe sesi yalıtım malzemesi. Doğrudan uygulama üzerine sıkılan ürün, 24 kiloluk torbalarda B parçası (sıvı katkı) ile karıştırılmak üzere mekanik veya manüel uygulama için paketlenmiş.

EJOT Iso-Corner

EJOT Iso-Köşe, poliüretan sert köpükten üretilmiş bir montaj açısı ve ek parçaların ETIC sistemlerine planlı eklenmesi için kullanılıyor. Alt tabaka için ayarlanmış bir dübel setiyle ve EJOT Delta PT 100 vidasıyla destek elemanını bağlayarak mükemmel koordineli bir bağlama sistemi elde ediliyor. Avantajları: “Bir malzeme/iki montaj yüzeyi”, “Yüksek güvenilirlik ve yük taşıma kapasitesi”, “Termal ayrım ile ısı köprüsü azaltımı”.

EJOT Spacer Bolt
EJOT izole kaset duvarlar için yeni bir boşluk cıvatası geliştirmiş. Bu vidayla dış tabaka çelik kaset profillere bağlanabiliyor. Dış tabaka ile kaset arasındaki önceden belirlenmiş mesafe ile en iyi sonuç elde ediliyor. Önceden montajcı vidayı sıkmak için 2 kurulum aşaması tamamlamak zorundaydı. Geleneksel ara cıvatalar kullanıldığında dış tabakaya bir delik açılması gerekliydi; ki sonraki operasyonda kaset çubukların içine bağlama vidalanabilsin.
Akıllı sağ-sol-sağ vida yönü olan yenilikçi EJOT ara cıvatasıyla bu şekilde montaj tarih olmuş. Bağ bir adımda dış tabakadan giriyor ve önceden belirlenmiş kurulum derinliğiyle sağlam bir şekilde kaset çubuklara yerleşiyor. Serbest dönme bölgesi sayesinde çekme yapmadan dış tabakayı bağlamak garanti. Ve ara cıvatası da sorunsuz bir şekilde uzaklaştırılabiliyor.

Calostat

Evonik’in sunduğu Calostat, özellikle inşaat sektörü için geliştirilmiş bir yalıtım malzemesi. Bu hafif inşa elemanı fungisit, algisit veya pestisit içermiyor. Diğer kompozit malzemelerle reaksiyona girmiyor, küfü engelliyor, buğu yapmıyor ve pazardaki çoğu petrol bazlı yalıtım malzemesinin aksine geri dönüştürülebiliyor. 12 santimlik bir duvar kalınlığıyla pasif ev standartlarına ulaşan 0.15 W/m2K’lik bir U değeriyle yenilikçi bir cephe elemanı. F90 yangın dayanıklılık seviyesinde ve 49 dB ile 5. kategori yüksek ses yalıtım özelliğine sahip.

Foamglas T3+
Yeni nesil Foamglas T3+, 0.036 W/(mK) ısı iletimine ulaşıyor ve klasik Foamglas T4+’a nazaran lambda değerini yüzde 12 oranında iyileştirmiş. Bunu ise ürünün basınca dayanıklılık ve yanmazlık gibi meşhur özelliklerinden ödün vermeden yapıyor. Ciddi oranda iyileştirilmiş yalıtım performansı sayesinde Foamglas daha ince ya da daha az kat şeklinde uygulanabiliyor. Bu da zamandan ve maliyetten tasarruf anlamına geliyor. Foamglas sistemleri 360 derecelik yalıtım ve de bütün yapı örtüsü için sürekli koruma sağlıyor. Düz çatı alanının yanında ayrı ayrı adapte edilebilen yer, duvar, cephe ve iç yalıtım uygulamaları için de sistem çözümleri geliştirilmiş.

GEOLYTH Blue Smart
GEOLYTH Blue Smart, düşük ağırlıkta, yüzeyleri kapalı (hidrofobik) perlitten ve bağlama malzemesi olarak da bir çimento dolgusundan oluşuyor. GEOLYTH Blue Smart’ın dokusu çok ince ve bu yüzden birçok yalıtım uygulamasında tercih edilebiliyor. Dar odacıklı boş kil tuğlalar yalıtım kalitesini artırmak için makine tarafından otomatik olarak tamamen dolduruluyor. Sadece bir dolgu malzemesi olarak değil, aynı zamanda (basınca dayanıklı) sıva altı yalıtımı ve yangın geçirmez [A1] yalıtım malzemesi olarak da kullanılabiliyor.

Thermoflex

Üretici Gutex, “Thermoflex” ahşap lifli yalıtım matlarını revize etmiş. Yeni yalıtım matlarının kesimi daha hızlı ve daha temiz. Esnek matlar kiriş kenarlarıyla tam bir şekilde kapanıyor. Daha yüksek sıkışma gücüyle daha geniş alanlar ince bir matla doldurulabiliyor. Homojen lif yapısı ise sağlam bir form sağlıyor. Matların ısı iletimi 0.037 W/mK. Gutex tarafından sunulan kalınlık ve şekil yelpazesi değişik ahşap yapı projelerine uyabiliyor. Yalıtım matları dayanıklı işlemden geçmiş kara orman çamı odunundan üretilmiş.
Firmanın yeni ürünü Gutex Thermowall-L’in iyileştirilmiş ısı iletim değeri ise 0.040. Oldukça hafif olan ürün hızlı ve kolay işleniyor. Yeni Thermowall-L ahşap ya da kagir kanalsız tabanlarda çok tercih ediliyor.

H+H Termotaş
Isı iletimi değeri 0.16 W/m2K olan ürün, uzun ömürlü ve dayanıklı. Mineral dolgulu gözenekli beton doğal olarak yangına da dayanıklı. İçinde 100 mm taşyünü kullanılıyor.

GSP Cam Sandviç Panel
İconic Skin tarafından geliştirilen GSP Cam Sandviç Panel, cam yüzeyli opak bir yapı elemanı. Geniş yelpazede uygulamalar için ideal. Ürün sayesinde cepheler artık en ve boyda 16 metreye kadar tek çeşit cam elemanlarla kaplanabiliyor. GSP’yi geleneksel pencere ve cephe sistemleriyle kombine etmek, homojen cam sandviç cephelerin oluşturulmasını mümkün kılıyor. Pasif ev standartlarına uyan bir U değerine (0.13 W/m2K) sahip.

illbruck i3
illbruck i3 Pencere Yalıtım Sistemi hırsızlığa karşı ciddi bir güvenlik sunuyor. ift tarafından test edilmiş hırsızlık koruma sistemiyle illbruck i3, sistem çözümü SP351 pencere yapışkanı ve TP652 illmod trioplex+ ile güvenlik sağlıyor. SP 351 ift testli sprey doldurucusuyla hem pencereleri güvenli sabitleme hem de RC3 sınıfına kadar hırsızlığa karşı koruma gerekliliklerini yerine getiriyor.

KEW Termo Dübel TS U8 Gecko
Bütün yalıtım kalınlıkları için uygun olan ürün, yüksek kurulum güvenliği ile zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor. 100 mm’den itibaren bütün yalıtım kalınlıkları için tek pim yeterli oluyor. Tüm yalıtım panelleriyle (EPS, XPS, PU, mineral yün, fenolik reçine) uyumlu. 400 mm yalıtım kalınlığından itibaren sadece bir pozisyonlama aleti yeterli. 30 mm’lik yenilikçi genişleme alanı bütün ticari yapı malzemelerinde optimal bağlama sağlıyor.

Neostone
Liapor Neostone’da yalıtım EPS desteğiyle taşa entegre edilmiş. Tamamen doğal ve aşağı yukarı 180 milyon yaşındaki Lias kili, Liapor Neostone’un yüksek kalite ana maddesini oluşturuyor. Bu doğal hammadde karıştırılıyor ve 1200 derecede yakılıyor. Bu sırada organik parçalar yanıyor ve kil şişiyor. Hava gözenekleriyle oluşan malzemenin ağırlığı, büyüklüğü ve sağlamlığı teknik olarak gelişmiş imalat metotlarıyla kesin bir şekilde kontrol ediliyor. Böylece yüksek performanslı, doğal bir yapı malzemesi, düşük bir ağırlıkla ve en iyi özelliklerle ortaya çıkıyor.

Polyfin Duo
Polyfin Duo, UV dayanımlı üst yüzeye sahip bir FPO yalıtım örtüsü. Ortasında bir astar ve koyu renklendirilmiş bir alt katmanı bulunuyor. Büyük projelerin gerçekleştirilmesinde rekabetçi bir yapıyı korumak için ve önemli temel özellikleri muhafaza edilerek geliştirilmiş.
Polyfin Duo örtüleri kendilerini FPO/PE temelli ünlü formülün bir devamı olarak öne çıkarıyorlar. Polyfin AG, eskisi gibi bu ürün grubunda da halojensiz alev koruyucu konseptini eşsiz formülüyle mümkün kılıyor.

Poroton WDF

Diğer çoğu yalıtım sisteminin aksine Poroton WDF ana duvara yapıştırılmıyor, duvarın önüne serbest bir şekilde çekiliyor. Ana duvarda düz olmayan yerler sorun teşkil etmiyor. İç yalıtım sistemi masif olduğundan mekanik yıpranmadan koruyor. Doku elemanları gerektirmiyor. Folyo yalıtıma gerek duyulmuyor. Üst sıva seçimi sınırsız. Gözenekli yapısı iç mekanda optimal bir nemlenme sağlıyor.

PVC Nano
PVC-Nano, mikropsuz odalar ve tozsuz laboratuvarlar için ideal. Hastanelerde kullanılan en yüksek hijyen standartlarına uyuyor. Mikropların (bakteri ya da mantarların) çoğalmasını engelleyen özel bir Silberion yüzeye sahip. Silberionların değişimiyle mikropların büyümesi fiziksel olarak engelleniyor. Bu maddenin bakterisit etkisi çok hızlı etki ediyor.

Rockwool Fixrock
Cephe yalıtım plakası Fixrock sağlam, her türlü hava şartına dayanıklı ve stabil bir malzeme. 1000 dereceden yüksek erime noktasıyla yangınların yayılmasını engelliyor. 0.033/0.035 W/m2K’lik ısı yalıtım değeri ile optimal bir ısıl koruma sağlıyor.
Fixrock BWM yangın kilidi kiti ise VHF içindeki yangın güvenliği için ideal bir çözüm. İki taşyünü plakadan ve plastik mesafe tutuculardan oluşan sistem, ısıl köprüsüz ve özellikle kısa sürede montaj özelliğine sahip.

Sikaplan U Tek Katlı PVC Yalıtım Tabakası

Çok katmanlı yapısı sayesinde mekanik bağlama ya da strüktürel yük ile serbest yerleştirme için uygun olan ürün, mekanik bağlandığında rüzgar yüklerini emme ve güvenli serme için boyutsal stabilite sağlayan çift güçlendirici etkiye sahip. Detay ve birleşim alanları için özel ürünler gerekmiyor. Tüm Sikaplan sistem aksesuarları kullanılabiliyor. 2.00 x 20.00 metre boyutlarında ve 1.5 milimetre kalınlığındaki Sikaplan U, inşaat sahası ve depo işlemlerini basitleştirmek ve güvenli-ekonomik bir çözüm sunmak amacıyla piyasaya sürülüyor.

Sarnafil FSA Kendinden Yapışkanlı
FPO Yalıtım

Yeni Sarnafil FSA, çatı strüktürleri için ekonomik ve güvenli bir çözüm. Eskiden yüksek kalite FPO plastik yalıtım levhalarının düz yapıştırma işlemi bir Sarnacol 2142 S yapışkanlı katmanının sürülmesiyle yapılabiliyordu. Bu işlem hava değişikliği durumunda risk taşıyordu. Artık yeni ürünle levha hızla, hazırlanan alt katmana yapıştırılabiliyor ve kaynak yerleri yerleştirme işlemi sırasında doğrudan kapatılabiliyor. Ürün 2 metre standart açıklığıyla ekonomik olarak serilebiliyor.

Steico Install
Kanalsız yalıtım plakası olarak veya önceden açılmış kanallarıyla piyasaya sunulan ahşap yalıtım plakası Steico install, iç giydirmede (alçı yapı plakları gibi) yalıtım plakalarıyla alt konstrüksiyonda tutturulabiliyor. Ayrı bir destek konstrüksiyona ihtiyaç duymuyor. Üzerinde kolayca kanallar açılabiliyor. Ekolojik ve geri dönüştürülebiliyor.

Stosystain R
Geri dönüştürülebilir bir cephe yalıtım sistemi olan Stosystain R, inovatif bir tutturma yöntemi sayesinde ömrünü tamamladıktan sonra demonte edilebiliyor ve tekrar kullanılabiliyor. Sistemde hiçbir şey yapıştırılmıyor. Yalıtım mekanik olarak sabitleniyor. Sıva yüzeyleri için tutturma tekniğiyle sıva taşıyan plakalar koyuluyor. Böylece sistem parçaları demonte edilirken tertemiz bir şekilde ayrıştırılıyor ve ekolojik çevrime katılıyor.

Ursa Pure Floc
Ursa, püskürtme yalıtımda Ursa Pureone markasının portfolyosunu Pure Floc ve Pure FLoc KD ürünleriyle genişletmiş. URSA püskürtme yalıtımı, mineral yünün mükemmel teknik özelliklerini hızlı ve esnek uygulamayla birleştiriyor. Bununla beraber kolay, sağlam ve uzun ömürlü bir yalıtım çözümü sunuyor. Bir ürünle muhteşem ısıl, akustik ve yangın koruması sağlanıyor.

Weber Floor Acoustic 40
Weber Floor Acoustic 40 zemin ses yalıtım sistemi planlamacıların ve ev sahiplerinin seçeneklerini genişletiyor. Weber’in şimdiye kadarki zemin ses yalıtım çözümünü tamamlayan ürün, zemin sesini 29 desibel azaltıyor.

 

R E K L A M

İlginizi çekebilir...

Saint-Gobain, "Feminizasyon" Hareketiyle İnşaat sektöründe Cinsiyet Eşitliği için Çalışıyor

Kadın dostu politikalarıyla tanınan Saint-Gobain, küresel ölçekte yürüttüğü "feminizasyon" hareketiyle inşaat sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliğini...
28 Mayıs 2025

Yapıchem Kimya, BETON 2025 Fuarı'nın Resmi Sponsoru Oldu

Yapıchem Kimya, yapı dünyasının en prestijli buluşmalarından biri olan BETON 2025 Hazır Beton, Çimento, Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fu...
27 Mayıs 2025

Roka Grup Orta Asya'daki Yatırımlarını Büyütüyor

Bölgenin ilk kauçuk köpüğü üretim tesisini 2022 de hayata geçiren Roka Yalıtım A.Ş., 2018 de ilk iştiraki olan Rokavent ile mekanik tesisat sektöründe...
26 Mayıs 2025

 
Anladım
Web sitemizde kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerez (cookie) kullanılır. Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız...

  • Boat Builder Türkiye
  • Çatı ve Cephe Sistemleri Dergisi
  • Enerji & DoÄŸalgaz Dergisi
  • Enerji ve Çevre Dünyası
  • Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi
  • Tersane Dergisi
  • Tesisat Dergisi
  • Yangın ve Güvenlik
  • YeÅŸilBina Dergisi
  • İklimlendirme Sektörü KataloÄŸu
  • Yangın ve Güvenlik Sektörü KataloÄŸu
  • Yalıtım Sektörü KataloÄŸu
  • Su ve Çevre Sektörü KataloÄŸu

©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Åž. | Sektörel Yayıncılar DerneÄŸi üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.