Seçici Kurul Toplantısı, YTÜ Hisarüstü Tesisleri'nde Yapıldı

Seçici Kurul Toplantısı, YTÜ Hisarüstü Tesisleri'nde Yapıldı

6 Haziran 2013 | YALITIM SEKTÖRÜ BAŞARI ÖDÜLLERİ
110. Sayı (Mayıs 2013)

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri ile Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri'nin kazananlarını belirleyen Seçici Kurul Toplantısı, 17 Nisan Çarşamba günü, Yıldız Teknik Üniversitesi Hisarüstü Tesisleri?nde gerçekleştirildi...
Yalıtım dergisi tarafından 10.’su düzenlenen Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri ile Çatı&Cephe dergisinin 2.’sini düzenlediği Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri’nin kazananları, okurların ve Seçici Kurul üyelerinin oylarıyla belirlendi. Kazananları belirlemede okur oylaması yüzde 30, Seçici Kurul oyları ise yüzde 70 etkili oldu.
Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri’nde yaklaşık üç bini aşkın Yalıtım dergisi okuru oy kullanırken, Seçici Kurul Toplantısı’nda ise sektördeki firma temsilcileri, profesyoneller ve akademisyenlerin oluşturduğu yaklaşık 60 kişi oy verdi. Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri’nde ise üç bine yakın okur oyu kullanılırken, yine sektördeki firma temsilcileri, profesyoneller ve akademisyenlerden oluşan Seçici Kurul’da da yaklaşık 70 kişi oy kullandı.
Yıldız Teknik Üniversitesi Hisarüstü Tesisleri’nde 17 Nisan Çarşamba günü yapılan toplantıda önce Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri’nin Seçici Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan B2B Medya Genel Müdürü İsmail Ceyhan, aday olma cesaretini gösteren bütün firmaları tebrik ederek ve başarılar dileyerek başladığı konuşmasında, “Böyle özel bir alanda her sene yatırım yapmak ve yeni ürünler pazara çıkarmak, bunları bir ödül organizasyonu altında aday olarak göstererek bu başarının mutluluğunu paylaşmak, hem bizim adımıza hem de sektör adına gurur verici” ifadelerini kullandı.
Tevfik Arıburnu: “Mesleğinize Sahip Çıkın”
Açılışta konuşan bir diğer isim olan İstanbul Ticaret Odası, İzolasyon ve Özel İnşaat Komite Başkanı ve ayrıca Arımas firmasının sahibi Tevfik Arıburnu ise Yalıtım dergisinin kuruluş sürecinde oluşturulan Danışma Kurulu’nda da görev aldığını belirterek, “Yalıtım dergisinin bu kadar uzun süre devam edebileceğini o zaman düşünememiştim ama 17 yıldır yayınlandığını görmek çok güzel” dedi. Arıburnu, İstanbul Ticaret Odası’nda yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. “Ticaret Odası’nda, 20 yıldır dişimizle tırnağımızla uğraşarak yalıtım sektörünü oluşturduk” diyen Arıburnu, “Şimdi bunu İzmir, Eskişehir Ticaret Odaları’na da yaymak istiyoruz. Yalıtım Türkiye’de yılda 10 milyar euro’luk bir potansiyeli barındırıyor. Türkiye’nin 60 milyar euro cari açığı varsa, 10 milyarı buradan geliyor. Bu nedenle özen gösterelim istedik. İZODER çok çaba sarf ediyor ama yetmez; yarı kamu kuruluşu olan Ticaret Odaları’nın da sahip çıkması gerekir. Bunun için çaba gösteriyoruz. Sizden de isteğim, kendi mesleğinize sahip çıkmanız. Mutlaka Ticaret Odası’nda bulunun” şeklinde konuştu.


Prof. Dr. Gül Koçlar Oral: “YSBÖ, Birarada Olmak için bir Araç”
İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Koçlar Oral da “Bir akademisyen olarak böyle bir ailenin içerisinde yer almaktan ve bugün burada olmaktan çok memnunum” diyerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Günümüzde sürdürülebilir ve konforlu çevreler yaratmak, tasarım yapının en önemli etkenlerinden biri. Ve tabi bunu yaratırken de enerjiyi verimli kullanmak zorundayız. Çünkü biliyoruz ki, enerji kaynaklarımız son derece sınırlı. Diğer taraftan da insanlar daha konforlu, kaliteli, nitelikli ortamlarda yaşamak istiyorlar. Konfor koşullarını sağlamak için duyduğumuz artan enerji ihtiyacına karşın bunu etkin kullanmak yolunda çözümler geliştirmeliyiz. Bütün dünyada, gelişmiş ülkelerde enerjinin etkin kullanımında en önemli dayanak yalıtım olarak karşımıza çıkıyor ve enerjiye ilişkin politikaların oluşturulmasında yine temel dayanak yalıtım sektörü olarak alınıyor. Ülkemizde de bu bilinçle yalıtım sektörü her geçen gün büyük bir gelişme gösteriyor. Özellikle son yıllarda en hızlı gelişen sektörlerden biri. Bütün bunların oluşumunda da sektörün biraraya gelmesi, bilgi alışverişinde bulunması önem taşıyor. Yalıtım dergisi bu misyonu üstlenmiş durumda. Gerek akademisyenleri, gerek sektörde çalışanları, firmaları biraraya getirmek, bilgilendirmek, bilinçlendirmek önemli bir atılım. Biraz önce söylediğim gibi yalıtım sektöründeki bütün firmaları, biz akademisyenler de dahil olmak üzere büyük bir aile olarak düşünüyorum. Bu ailenin sürekliliğinin sağlanmasında ortak çözümler üretmek, biraraya gelmek, bilgiyi paylaşmak ve tabi ki başarıyı ödüllendirmek çok büyük bir önem taşıyor. Bu, başarının sürdürülebilir olması açısından da çok önemli. Bugün ödül alacak kişileri belirlemek üzere buraya geldik ama aslında bu ödüllerin burada birarada olmamıza bir araç olduğunu düşünüyorum. Bunu gerçekleştiren, başta Yalıtım dergisi olmak üzere tüm sektör üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum ve tüm firmaları kutluyorum. Çünkü bu başarının ortak bir başarı olduğuna inanıyorum”.


Toplantıda açılış konuşmalarının ardından yatırımları veya ürünleriyle aday olan firma temsilcilerine de sırayla söz verilerek yatırımlar veya ürünlerle ilgili Seçici Kurul’un bilgilendirilmesi sağlandı. Sonrasında da Seçici Kurul oylaması yapıldı.


ÇATIDER Başkanı Nazım Yavuz: “Manto Yetmez, Şapka da Lazım”
Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Seçici Kurul oylamasının ardından Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri Seçici Kurul Toplantısı’na geçildi. Toplantının açılışında konuşan ÇATIDER Başkanı Nazım Yavuz, ÇATIDER’in çatı kaplamaları malzemesi üretiminin yüzde 65’ini temsil ettiğini belirterek, “Ağırlığımız var ama bu oranın yükselmesi gerektiğini düşünüyoruz. Aranızda sektörümüzde olup derneğimize üye olmayanlar var. Kendilerini bir an evvel derneğimize üye olmaya davet ediyoruz” dedi. ÇATIDER’in faaliyetleri hakkında da bilgi veren Yavuz, “En son ve bence en önemli faaliyetlerimizden biri, ustalık sertifikaları. Biliyorsunuz 2012 yılı itibariyle sektörümüzde çalışan işçilere sertifikalı işçi olma zorunluluğu getirildi. Biz de geçtiğimiz dönemde Milli Eğitim Bakanlığı’yla bir protokol imzaladık. Şu anda 16 vilayette, 22 tane meslek lisesinde Çatıcılık meslek kursları açıyoruz. Bunu daha evvelki yıllarda AB fonlarıyla yapmıştık. Bu dönemde yine bir AB fonuna başvurduk. Eğer projemiz onaylanırsa, eğitim merkezini kalıcı hale getirmek istiyoruz. Yalıtım konusunda da yeni bir sloganımız var, ‘Binalarda mantolama yetmez, şapkasını da takın’ diyoruz. Malum, binalarda yüzde 30 ısı kaybı da çatılardan gerçekleşiyor. Binalarda sadece mantolamayı değil, çatılarda şapkayı da unutmayalım” şeklinde konuştu.


Nazım Yavuz’un konuşmasının ardından söz alan ÇATIDER Kurucu Başkanı Erdener Ildız ise ÇATIDER’in kuruluş hikayesini anlattı. ÇATIDER’in bugün sektörün güçlü derneklerinden biri haline geldiğini belirten Ildız, “Çok başarılı projelere imza atıyorlar. Bu konuda hizmet veren tüm başkan, yönetim kurulu üyeleri ve sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum.” dedi. Prof. Dr. Nil Türkeri: “Cephe Sektörünün Paydaşları Artıyor” İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nil Türkeri de cephe sistemleri, cephe malzemeleri ve yapım teknolojileri geliştikçe, cephenin hem mimari hem de yapım açısından bağımsız bir tasarım konusu haline geldiğini belirterek, “Bugün hala cepheleri mimarlar tasarlıyor ama konsept tasarımını mimarlar yaparken yapısal tasarımını ayrı bir uzmanlık dalı haline gelen cephe tasarımcıları yürütüyor. Bu da cephe sektörünün paydaşlarının artırdığının bir göstergesi. Diğer taraftan cephe sistemleri bir inşaat maliyetinin yüzde 25’ini oluşturuyor. Hatta gelişmiş cephe teknolojileri kullanıldığı zaman oran daha da artıyor. Bu da cephe sistemlerinin önemini ortaya koyan başka bir durum” ifadelerini kullandı. Her sektörde olduğu gibi cephe sektörünün de kendi içinde birtakım sorunları olduğunu vurgulayan Türkeri, şöyle devam etti: “Biz üniversite olarak cephe sektöründe yaşanan bu sorunların belirli bir farkındalığına sahiptik. Daha detaylı bilgi sahibi olabilmek amacıyla ve bu sorunların çözümüne eğitim ve araştırma araçlarıyla nasıl yardımcı olabiliriz diye düşünerek bu yılın başında ‘Cephe Tasarımı: Geleceğin Cepheleri ve Cephelerin Geleceği’ isimli bir etkinlik düzenledik. Tabi ki bu etkinlik sektör destekli olarak yapıldı. Buradan destek verenlere teşekkür ediyorum ve önümüzdeki yıl da buradan daha çok firmaya teşekkür etmek istiyorum. Bu etkinliğin en büyük başarısı, sonunda yapılan kapalı oturumlu forumdu. Cephe sektörünün paydaşları biraraya gelip, akademisyenlerle beraber cephe sektöründeki sorunları ve üniversitenin bunlara nasıl bir çözüm getirebileceğini konuştuk. Ve bir sonuç bildirgesi oluşturduk. Bu sonuç bildirgesi üzerine üniversite olarak bazı girişimlerde bulunduk. Öncelikle bu tür forumları hem cephe hem de çatı sektöründe belirli bir dizi halinde devam ettirme kararı aldık. Bu forum sonuç bildirgesinde ortaya konulan sorunları çözmek adına, İTÜ ve sanayi işbirliğiyle uzmanlık sertifika programları oluşturduk. İlk sertifika programımız haziran ayında gerçekleşecek.”


Açılış konuşmalarının ardından yine ürünleriyle Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri’ne aday olan firmaların temsilcilerine söz verilerek ürünler hakkında Seçici Kurul’un bilgilendirilmesi sağlandı.

Toplantı, ödül sahiplerinin açıklanmasıyla son buldu.



 

İlginizi çekebilir...

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2025'in Kazananları Belli Oldu

Bu yıl 20. Kez düzenlenen, Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2025'in 4 kategoride kazanan firma ve markaları ile liderlik ödülünün sahibi belli oldu...
19 Aralık 2024

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2019

2004 Yılından beri aralıksız her sene düzenlediğimiz ve yalıtım sektörünün gelenekselleşen organizasyonu; Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri, bu yıl yeni...
27 Şubat 2020

YSBÖ 2019'da Adaylık Süreci Başladı

Bu yıl 17.'sini düzenlediğimiz Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri'nde adaylık süreci başladı....
18 Ekim 2019

 
Anladım
Web sitemizde kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerez (cookie) kullanılır. Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız...

  • Boat Builder Türkiye
  • Çatı ve Cephe Sistemleri Dergisi
  • Enerji & Doğalgaz Dergisi
  • Enerji ve Çevre Dünyası
  • Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi
  • Tersane Dergisi
  • Tesisat Dergisi
  • Yangın ve Güvenlik
  • YeşilBina Dergisi
  • İklimlendirme Sektörü Kataloğu
  • Yangın ve Güvenlik Sektörü Kataloğu
  • Yalıtım Sektörü Kataloğu
  • Su ve Çevre Sektörü Kataloğu

©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.