Kazananlar Seçici Kurul Toplantısında Belirlendi

Kazananlar Seçici Kurul Toplantısında Belirlendi

14 Haziran 2017 | YALITIM SEKTÖRÜ BAŞARI ÖDÜLLERİ
159. Sayı (Haziran 2017)

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri (YSBÖ) ile Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri (ÇCMÖ)'nin kazananları, 9 Mayıs 2017 tarihinde, Mercure İstanbul Altunizade Hotel'de düzenlenen Seçici Kurul toplantısında belirlendi.

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2016 ile Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri 2016’nın kazananları, 9 Mayıs 2017 tarihinde, Mercure İstanbul Altunizade Hotel’de düzenlenen Seçici Kurul toplantısında belirlendi. Yalıtım ve çatı-cephe sektörlerinden firma temsilcilerinin, akademisyenlerin ve sektörel dernek temsilcilerinin katılım gösterdiği Seçici Kurul toplantısında yaklaşık 80 kişi oy kullandı.
Organizasyonda, önce Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri’nin Seçici Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını B2B Medya Genel Müdürü İsmail Ceyhan’ın yaptığı Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Seçici Kurul toplantısında İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Koçlar Oral da söz aldı.

Prof. Dr. Gül Koçlar Oral: “Yalıtım Önemli Bir Yatırım”
Konuşmasına, Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri’nin Seçici Kurul toplantılarına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek başlayan Prof. Gül Koçlar Oral şunları söyledi: “Günümüzde hepimiz konforlu, sağlıklı, kaliteli yapılarda yaşamak istiyoruz. Bu istek nedeniyle sürdürülebilirlik ve ısı, su, nem ve yangın yalıtımı gibi konular ön plana çıkıyor. Bu konulardaki araştırmalar giderek daha önemli bir hale geliyor. Enerji kaynaklarının kıt ve tükenebilir olması, maliyetlerin artması, enerjiye duyduğumuz ihtiyacın gün geçtikçe artması, tüm gelişmiş ülkelerde ve ülkemizde enerji ve maliyet etkin yapıların tasarlanmasını zorunlu kılıyor. Diğer taraftan bilimsel alanda paradigma değişimleri, yaşamımızın her alanında bizi etkiliyor ve geleneksel yaklaşımlar, yerini çağdaş yaklaşımlara bırakıyor. Bir yandan temiz ve yenilenebilir enerji kaynakları üzerine çalışmalar yapılırken, bir yandan da mevcut enerjinin verimli kullanılması ve enerji tüketiminin minimizasyonu gerekli oluyor. Enerji verimli binaların ve bu konudaki mevzuatın gelişimine baktığımız zaman, bu konunun en önemli dayanağının da yalıtım olduğunu görüyoruz. Biz de yaptığımız bilimsel çalışmalarda, Türkiye’nin özellikle soğuk ve ılımlı iklim bölgelerinde, yalıtımın kısa sürede dönüşüm sağlayabilecek, gerek mevcut yapıların enerji etkin yenilenmesinde, gerekse yeniden planlamada önemli bir yatırım olduğunu görüyoruz. Bu açıdan yalıtım sektörü de ülkemizde çok hızlı gelişen bir sektör. Yalıtım, inşaat sektörünün çok önemli bir dayanağı haline geldi”.

Burada Birlikte Olmak da Çok Önemli
“Yalıtım sektöründeki bilgilendirme, bilinçlendirme ve iletişimi sağlamada büyük katkıları bulunan B2B Medya’nın düzenlediği bu toplantının, tüm paydaşları biraraya getirmesi açısından büyük bir önem taşıdığını düşünüyorum”.
“Burada yeni ürünler tartışılıyor ve bu paylaşım, yeni ürünlerin geliştirilmesine olanak sağlıyor. Gelişimde rekabet de kuşkusuz çok önemli. İyi olanın kazanmasını destekleyeceğimiz bir sürecin içerisindeyiz. Yalıtım sektörünün değerli firmalarının ürünlerinin burada tescillenmesi ve ödüllendirilmesi tabii ki çok önemli. Fakat bu ödüllendirmenin yanı sıra birlikte olmak, paylaşımcı bir ortamın parçası olmak da çok önemli. Bu açıdan, bu yarışmayı düzenleyen ve bize bu yarışmanın dışında da her zaman destek veren B2B Medya’ya, siz değerli sektör üyelerine, bugünkü akışta buluşmamızı sağlayan, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ve kazanılacak ödüllerin daha yüksek hedeflere ulaşmada önemli bir motivasyon ve bir güç olmasını temenni ediyorum”.
Prof. Dr. Gül Koçlar Oral’ın konuşmasının ardından Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri’ne aday olan ürünlerin tanıtımına geçildi. Firma temsilcileri aday ürünler hakkında Seçici Kurul’u bilgilendirdi ve ardından kazananların belirlenmesinde yüzde 70 etkili olan Seçici Kurul oylaması gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Nil Türkeri “Sürekli Bir Gelişim Sözkonusu”
Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Seçici Kurul toplantısı sonrası verilen kısa aranın ardından Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri’nin Seçici Kurul toplantısına geçildi. Toplantı öncesi, İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nil Türkeri bir konuşma yaptı. Türkeri konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bana göre bir binanın en önemli alt bileşenleri çatı ve cephe sistemleridir. Biliyorsunuz bunların iki önemli işlevi var. Çatı ve cephe sisteminin mimari tasarım açısından en önemli işlevlerinden biri kimlik oluşturmak. Bu, mimarlar açısından çok önemli. Yapısal tasarım açısından baktığınız zaman da çatı ve cephe sisteminin oluşturduğu bina kabuğu, dışardaki değişken iklim koşulları etkisi altında binanın iç konfor koşullarını istenilen düzeyde sağlamak için bir arayüz oluşturmaktadır. Bu arayüz birçok performansı da karşılamak zorunda. Rüzgar estiğinde, deprem olduğunda, gelen yükleri bina taşıyıcı sistemine aktarmalı. Yani, taşıyıcılık performansı olması lazım. Sesle ilişkili performansı olması gerek, yangınla ilgili performansı olması gerek, ısı ile ilgili performansı olması gerek. Yani birçok performans... Bunlar çok disiplinli ve zor konular. Diğer taraftan bütün bu performans ölçütleri de sürekli artıyor. Daha iyi ısı yalıtımı sağlayan, daha iyi taşıyıcılık performansı olan çatı ve cephe sistemlerinin tasarlanması ve yapılması bekleniyor. Bunun için de yeni malzemelerin, yeni sistemlerin, yeni bileşenlerin tasarlanması, bunların üretiminde yeni teknolojilerin geliştirilmesi gerekiyor. Bu tasarlanan bileşen ve malzemelerin biraraya getirilmesi, diğer bina sistemleriyle entegre edilmesi, bunların teknolojilerinin geliştirilmesi gerekiyor. Yani sürekli bir gelişim sözkonusu...”

Muazzam Bir Envanter Yaratılıyor
“Bu kapsamda bugün burada aday olan 16 firmayı can-ı gönülden tebrik ediyorum. Mevcut şartlar altında, 16 firmamız, yeni teknolojiler, yeni ürünler geliştirerek artan bu taleplere cevap vermeye çalışmışlar. Ben bu organizasyona 6 yıldır katılıyorum, her dönemde kendi içerisinde bu gelişmeyi görüyorum. Bu gelişmeyi bize gösteren B2B Medya ailesine çok teşekkür ediyorum. Bu muazzam bir envanter ve muazzam bir motivasyondur. Gerçekten bilgiyi ön plana çıkarıp farkındalık sağlamaktır. O yüzden kendilerine ve aday olan firmalara çok teşekkür ediyorum.”
“Ancak maalesef yeni malzemeler, yeni teknolojiler geliştirmek ve farkındalık sağlamak yeterli değil. Üzülerek ifade ediyorum ki, bugün halen çatı ve cephe sistemlerinde hasarlar oluşuyor. Çok uzağa gitmemek lazım, son 5 ay içerisinde bir çatı bir de cephe hasarına şahit oldum. Çok katlı bir otel binası henüz işletmeye açılmadan çatı kaplama malzemesi uçtu. Diğer taraftan çok katlı bir eğitim binasının çatı kaplama malzemesi, bahçede oynayan öğrencilerin üzerine düştü. Bakıyoruz, bir tarafta çatı ve cephe sistemlerinde malzemeler, teknolojiler geliştiriliyor ama diğer taraftan hasarlar devam ediyor. Bunun nedenlerini sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Benim aklıma gelen nedenlerden bir tanesi ‘haksız rekabet’. Performans geliştirici bir sürü çalışma yapılıyor ama diğer taraftan istenilen performansı sağlamasa bile maliyete bağlı olarak karar vericiler daha düşük maliyetli, daha düşük performanslı ürünleri seçiyorlar. Diğer taraftan çatı ve cephe tasarım, yapım, kullanım, bakım-onarım alanlarında belki de yeterli mevzuat yok. Bu hasarlara neden olan birçok unsur sayabiliriz. Peki, ne yapacağız? Çatı ve cephe hasarlarının oluşmasıyla ilgili olarak yapılması gereken çok uzun soluklu bir çalışma şart. Ama en başında yapılması gereken bence eğitim”.

Tezsiz Yüksek Lisans Programı Kurduk
“Çatı ve cephe sistemleri uzmanlık alanında, çatı ve cephe sektörüne odaklı eğitimlerin verilmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Böyle bir eğitim maalesef ülkemizde yoktu. Biz ilk defa İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü altında ‘Cephe Tasarımı ve Teknolojisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nı kurduk. Bu programın kurulmasının amacı, akademiyle beraber siz profesyonelleri aynı platformda biraraya getirerek, söz konusu çatı ve cephe tasarım ve teknolojilerinde oluşabilecek hasarları önlemek ve ülkemizi birarada daha ileriye götürebilmekti. Bu eğitim programı çok kolay kurulmadı. Dört yıldır üzerinde çalışıyoruz”.
“Bu dört yıl içinde pek çok sorunla karşılaştık. Ama bu sorunların içerisinde bize çözüm yaratan, karşılıksız olarak bizi destekleyen birçok kurumdan biri de B2B Medya ailesi oldu. Kendilerine bu karşılıksız destek için gönülden teşekkür ediyorum. Gördüğünüz gibi bugün sektörün yanındalar ama akademinin de her zaman yanındalar”.
Prof. Dr. Nil Türkeri’nin konuşmasının ardından, Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri’ne aday olan ürünlerin tanıtımına geçildi. Firma temsilcileri, aday ürünler hakkında Seçici Kurul’u bilgilendirdi ve ardından kazananların belirlenmesinde yüzde 70 etkili olan Seçici Kurul oylaması gerçekleştirildi.
Seçici Kurul toplantısında, aday firmalardan bazıları stantlarıyla da yer aldılar. BTM, Davut Panel, FYT Mühendislik, Henkel ve Ravaber firmaları böylece ürünlerini Seçici Kurula detaylı olarak gösterme fırsatı buldular.

 

İlginizi çekebilir...

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2025'in Kazananları Belli Oldu

Bu yıl 20. Kez düzenlenen, Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2025'in 4 kategoride kazanan firma ve markaları ile liderlik ödülünün sahibi belli oldu...
19 Aralık 2024

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2019

2004 Yılından beri aralıksız her sene düzenlediğimiz ve yalıtım sektörünün gelenekselleşen organizasyonu; Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri, bu yıl yeni...
27 Şubat 2020

YSBÖ 2019'da Adaylık Süreci Başladı

Bu yıl 17.'sini düzenlediğimiz Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri'nde adaylık süreci başladı....
18 Ekim 2019

 
Anladım
Web sitemizde kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerez (cookie) kullanılır. Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız...

  • Boat Builder Türkiye
  • Çatı ve Cephe Sistemleri Dergisi
  • Enerji & Doğalgaz Dergisi
  • Enerji ve Çevre Dünyası
  • Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi
  • Tersane Dergisi
  • Tesisat Dergisi
  • Yangın ve Güvenlik
  • YeşilBina Dergisi
  • İklimlendirme Sektörü Kataloğu
  • Yangın ve Güvenlik Sektörü Kataloğu
  • Yalıtım Sektörü Kataloğu
  • Su ve Çevre Sektörü Kataloğu

©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.