
Kalekim, 2021 "Düşük Karbon Kahramanı" Ödülünü Aldı![]()
Türkiye yapı kimyasalları sektörünün güçlü markası Kalekim, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından, kimya sektörü kategorisinde 2021 yılı ‘Düşük Karbon Kahramanı’ ödülüne layık görüldü. 48 yıldır, insana ve çevreye saygılı, topluma sürdürülebilir değer katan ürün ve uygulamalarla sektöre öncülük ettiklerini belirten Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu, “Kalekim olarak, tüm faaliyetlerimizde sürdürülebilirliği temel alarak, gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakma hedefiyle çalışıyoruz. Bu amaç doğrultusunda başlattığımız ‘Doğaya Yeşil Bir İz Bırak’ projesi ile tedarik zincirinde satınalmadan sevkiyata birçok alanda karbon salımını azaltarak, doğaya nefes olduk. Yeşil dönüşüme yönelik çalışmalarımız bundan sonra da artarak devam edecektir” dedi. Türkiye’de sürdürülebilir üretim ve tüketim noktasında farkındalık yaratmak ve bu alandaki çalışmaları teşvik etmek amacıyla kurulan Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D), 2021 yılının ‘Düşük Karbon Kahramanları’nı açıkladı. Sera gazı salımlarını azaltıp karbon ayak izini düşürerek, ülkemizin iklim krizine karşı direnç kazanmasına etki eden şirketleri ödüllendirildiği organizasyonda Kalekim, bu alandaki çalışmaları ile ödüle layık görüldü. Ödüller, çevrimiçi düzenlenen 7. İstanbul Karbon Zirvesi’nde sahiplerini buldu. Kalekim, hayata geçirdiği ‘Doğaya Yeşil Bir İz Bırak’ projesi ile kimya kategorisinde 2021 yılının ‘Düşük Karbon Kahramanı’ ödülünün sahibi oldu.
“Çalışmalarımız ile doğaya yeşil bir iz bırakmak istiyoruz”
Kalekim olarak, 2015’ten bu yana ISO 14064 standardı uyarınca ‘Karbon Ayak İzi’ emisyonlarımızın takibini yapıyoruz. Bu sürede Karbon Ayak İzi emisyon miktarımızın %65,8’inin ürün ve hammadde sevkiyatlarının oluşturduğunu gördük. Bu nedenle de ürün ve hammadde sevkiyatlarımızda emisyon miktarlarının azaltılmasına yönelik çalışmalarımızı önceliklendirdik. Bu doğrultuda pazara ve hammaddeye yakın çoklu tesis yapılanması ile sevk mesafelerini kısalttık, aynı zamanda bazı lokasyonlarda da hammaddeyi kendimiz ürettik. Hayata geçirdiğimiz ‘Tedarikçi Gelişim Programı’ ile tedarik mesafesini 1.253 kilometre kısalttık. Bu sayede son 8 yılda sadece hammadde tedarik kısmında 2.697 ton karbon emisyonunun doğaya salımını önledik. Bu da yaklaşık 6.577 ağacın dikilmesine eş değer bir karbon emisyon miktarı anlamına geliyor. Öte yandan İklim değişikliği ve ekolojik sorunların etkilerinin azaltılmasına dair yıllardır yürüttüğümüz süreçleri tek bir çerçevede ve bütünsel olarak ele alabilmek amacıyla 2021-2023 stratejilerimiz arasına “Sürdürülebilirlik” stratejisini dahil ettik. Bundan sonrası için de Sürdürülebilirlik stratejimiz ve İyi Bak Dünyana hareketi doğrultusunda yarınlarımıza iyi bir dünya bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. “ İlginizi çekebilir... ODE Yalıtım 27 Şehirde 2 Bin 500 Ustayla BuluştuODE Yalıtım, Epikon serisindeki bitümlü membran ürünlerini Türkiye'nin dört bir yanındaki ustalar ile buluşturmak için düzenlediği 'Epikon Ust... İzocam, 10 Soruda EUCEB Sertifikasının Önemini AnlattıMineral yünlerin ambalajında yer alan EUCEB logosunun, bir işaretten çok daha derin anlamlar taşıdığını biliyor muydunuz? Sağlıklı yalıtım bilincinin ... ODE'nin Teknik Yalıtım Ürünleri MCE'de Fark YarattıODE Yalıtım, İtalya'da düzenlenen ve ısıtma-soğutma, iklimlendirme sektöründe dünyanın önde gelen fuarları arasında yer alan Mostra Convegno ExpoC... |
||||
©2022 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.